JMJ Ambachtsatelier werkt samen met gemeente Texel door technische en creatieve activiteiten te bieden en organiseren voor de Texelse jeugd. Dit initiatief ‘’Activiteitenplatform ACT. voor de Toekomst!’’ is onderdeel van het project ‘’Van IJslandse aanpak naar eilandse aanpak’’ en heeft als doel om het welzijn van de Texelse jeugd te bevorderen.

 

Meedoen aan deze lessen is gratis. Wat wij wél van je willen is commitment. Je mag één proefles volgen, daarna besluit je of je stopt óf de volledige acht weken meedoet. Als je meedoet, betekent dat dat je alle acht lessen volgt.

Ambacht & Metaal

‘IN VUUR EN VLAM MET KLEUR EN METAAL‘


Werken aan jouw eigen meesterstuk, hoe gaaf is dat! Lekker onder je handen de mooiste creaties laten ontstaan. Jouw eigen ontwerp maken en met stoer metaal aan de slag. Mooie dingen maken, voor jezelf en voor anderen. Dat kan jij ook. 

 

Heb jij zin om de basiskneepjes van het vak te leren van een echte ambachtsvrouw? Die staat te popelen om de technieken die al eeuwenlang gebruikt worden, aan jou door te geven. Misschien vind je het wel zo cool dat je er zelfs je vak van wilt maken…

 

In de Meestercursus IN VUUR EN VLAM ga je samen met andere jongeren (alleen kan ook) gave dingen doen. In acht weken leer je aan de hand van jouw eigen ontwerp de basistechnieken van het ambachtsvak metaalbewerking en metaaldecoratie. Door te boren, zagen, knippen, vijlen, buigen, emailleren en graveren creëer je jouw Texelse meesterwerk. 

 

Dit programma daagt elke deelnemer uit, vanuit het niveau waar je nu staat. We kijken samen naar wat jij leuk vindt en baseren jouw project op het ontwerp dat je zelf maakt. Er zijn verschillende mogelijkheden: Emailleren, Graveren, Sieraden, Naamplaten, Koperslaan en combinatie van technieken op metalen voorwerpen.

In deze praktische Meestercursus krijg je geen saaie lessen, maar leer je door te doen. Wat je maakt, neem je natuurlijk mee naar huis. We sluiten af met een expositie: dan smeed je voor en met je ouders in onze werkplaats! Heb je de cursus afgerond? Dan krijg je een diploma.

 

JMJ Ambachtsatelier van Jacqueline Jimmink biedt samen met gemeente Texel creatieve activiteiten voor de Texelse jeugd. Dit initiatief ‘’Activiteitenplatform ACT. voor de Toekomst!’’ is onderdeel van het project ‘’Van IJslandse aanpak naar eilandse aanpak’’, waarin gratis naschoolse activiteiten voor de jeugd georganiseerd worden.

 

Meedoen aan deze lessen is gratis. Wat wij wél van je willen is commitment. Je mag één proefles volgen, daarna besluit je of je stopt óf de volledige acht weken meedoet. Als je meedoet, betekent dat dus dat je alle acht lessen volgt.

Je kunt deelnemen in een groep en individueel en je kunt tijdens het blok ook eens werken met je ouders, opa of oma in Jacqueline’s eigen atelier.

 

Voor wie is de activiteit bedoeld? (leeftijd, eventuele benodigde kenmerken, vaardigheden, etc.)

 

Zit je op de OSG of op het voortgezet onderwijs en hou je van lekker bezig met je handen en ben je nieuwsgierig naar metaalbewerking? Dit programma wordt geboden aan alle jongeren tussen de 10 t/m 18 jaar die zin hebben om op creatieve wijze in metaal te werken en met fijngereedschap. Geen ervaring? Geen probleem! 

 

Kun je niet wachten om te beginnen? Meld je dan hier aan:


Vakdocent

Vakdocent Jacqueline Jimmink is in 1992 afgestudeerd aan de MTS Vakschool te Schoonhoven. Ze geeft al jaren cursussen en workshops in metaal aan volwassenen en kinderen. Ze is actief als vakvrouw en metaalkunstenaar, is lid van het NGK (Nederlandse Gilde van Kunstsmeden), verbonden aan Crafts Council Nederland en behoort tot de vaklieden van het Goeters Gilde.Programma

In deze cursus komen aan bod: Veilig werken met gereedschappen, kennismaken met de ambachten en technieken handgraveren en emailleren in metaal en het realiseren van een eigen ontwerp. Het uitwerken van een ontwerp en realiseren van een eigen creatie in metaal naar eigen inzicht.

ACT informatie: zie link

 


Activiteit details (BLOK 4 op dinsdag)

Cursus Ambacht & Metaal ''In Vuur & Vlam'' (9 weken)

Start: dinsdag 7 maart 2023 - 29 april 2023

Max. aantal deelnemers: 4

Aantal lessen: 9

De contactpersoon voor deze activiteit is: Jacqueline Jimmink

Tijd: 15.00 - 17.00 uur (Expositie op zaterdag 29 april van 10 tot 13 uur)

Locatie: JMJ Ambachtsatelier, Vogelenzang 19, 1791 EZ Den Burg

Telefoon +31 6 838 217 83

 

Website www.jmjambachtsatelier.nl

Activiteit details (BLOK 4 op zaterdag)

Cursus Ambacht & Metaal ''In Vuur & Vlam'' (9 weken)

Start: zaterdag 7 maart 2023 - 29 april 2023

Max. aantal deelnemers: 4

Aantal lessen: 9

De contactpersoon voor deze activiteit is: Jacqueline Jimmink

Tijd: 10.00 - 12.00 uur (Expositie op zaterdag 29 april van 10 tot 13 uur)

Locatie: JMJ Ambachtsatelier, Vogelenzang 19, 1791 EZ Den Burg

 

Telefoon +31 6 838 217 83

Website www.jmjambachtsatelier.nl

Review

''Goedemorgen Jacqueline,

 

Wij willen jou hartelijk danken voor jouw inzet van de leuke leerzame lessen. 
Julia heeft er wederom enorm van genoten en kwam elke week enthousiast thuis. Wij kunnen alleen maar zeggen “vol lof en ga zo door” .
Wij geven toestemming voor het publiceren van foto’s en video. ( leuke video met de muziek👍)
Groet I.B.