Cursusaanbod & Onderwerpen


In het JMJ Ambachtsatelier wordt er een diversiteit aan cursussen, workshops & masterclasses in creatieve metaalbewerking aangeboden. Tevens zijn er tijdens de ambachtelijke workshops verschillende onderwerpen waarmee je aan de slag kunt.

 

Waaronder:

  • Korte Workshop 'Ambacht & Metaal' voor kinderen, jongeren en volwassenen van een dag of dagdeel,
  • Meerdaagse Intensieve Masterclass Handgraveren, Emailleren of Creatieve Metaalbewerking,
  • Maandelijkse of Trimestrale cursus 'Ambacht & Metaal' of op verzoek een specifieke techniek of thema,
  • Hybride individuele of groeps trainingen masterclass Handgraveren van 6 maanden of jaar.

Thema workshops kunnen worden georganiseerd rond een onderwerp naar keuze voor het hele gezin of familie, groepen vrienden, vriendinnen of teamuitjes met collega’s. Ook op verzoek en in overleg kan een workshop met een speciaal thema verzorgd worden.

 

Jacqueline verzorgt creatieve metaalworkshops, scholing en masterclasses Handgraveren op maat in samenwerking met bedrijven, scholen, buurthuizen, culturele- en creativiteit centra. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Enkele mogelijkheden: Emailleren, Graveren, Sieraden, Naamplaten, Koperslaan en combinatie van technieken op metalen voorwerpen.

 

Een greep uit de onderwerpen: Zee, Strand, Zomer, Lente, herfst, Winter of Fantasie. Op verzoek kun je jouw onderwerp aanvragen.

Workshop of Cursus 'Ambacht & Metaal' voor jongeren van 10 tot 18 jaar

Dit aanbod kan afgenomen worden als een korte workshop van een dagdeel, een dag of als cursus van langere tijdsperiode. Het programma wordt op maat gemaakt en kan aangepast worden op wens.Workshop 'Ambacht & Metaal' voor toeristen en familie's op vakantie

Deze workshop kan afgenomen worden als een korte workshop van een dagdeel, een dag of meerdere dagen. Het programma kan op verzoek en op wens op maat worden gemaakt. Bijv. per specifieke techniek, per thema of  voorwerp.


Workshop 'Ambacht & Metaal' op thema

Enkele voorbeelden:

TX Schatkist

"Maak je eigen Texel memory schatkist"

Je experimenteert met ambachtelijke versieringstechnieken op metaal zoals handgraveren en emailleren en decoreert je eigen houten TX memory box.

Diverse opties naar keuze:

Zelf decoraties uit metaal knippen Texel – schapen, zon, zee. Of voorgevormde metaaldecoraties emailleren of graveren. Koud emailleren in dekkende of transparante tinten, handgraveren in combinatie met koud emaille in transparante tinten.

 

Eindresultaat: houten Texel memory box met metaaldecoraties (emaille en gravure)


TX Zeehanger

"Maak je eigen spetterende Zee (sleutel)hanger met gejutte Texelse schelpen"

 

Koud emailleren met dekkende tinten van voorgevormde aluminium (sleutel)hanger. Decoratie met gejutte Texelse schelpen en zeethema bedels naar keuze.

 

Eindresultaat: zelfgedecoreerde geëmailleerde hanger met gejutte Texelse schelpen en zeedecoratie


TX Naambord

"Maak je eigen kleurrijke naamplaat"

 

Koud emailleren met dekkende tinten van voorgevormde metalen naambord. Decoratie van naamletters met gejutte Texelse schelpen en/of andere decoraties naar keuze.

 

Eindresultaat: zelfgedecoreerd en geëmailleerd naamplaat met gejutte Texelse schelpen en mix decoratie


TX Eiland (sleutel)Hanger

"Maak je eigen unieke Texel (sleutel) hanger in koper"

 

Ervaar het ambacht! Je gaat zelf aan de slag op authentieke en traditionele wijze met kopermetaal. Door te boren, zagen, knippen, vijlen, buigen, koud emailleren en handgraveren maak je met je eigen fantasie de meest origineelste creaties. Na afloop neem je jouw meesterstuk natuurlijk mee naar huis.

 

Eindresultaat: zelfgemaakte en -gedecoreerde koperen hanger (emaille en gravure)